BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Автомагистрала „Хемус“ може да създаде голяма перспектива за развитие

Автомагистрала „Хемус“ се строи и Варна има голяма перспектива за развитие заради инфраструктурата и локацията. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който участва в откриването на център за споделени услуги на белгийската финансова група KBC във Варна. На събитието присъства и министърът на финансите Владислав Горанов.

Премиерът Борисов изтъкна усилията на правителството да създава такива условия, които да привличат инвестиции, носещи високо качество. Министър-председателят напомни, че наскоро Световната банка откри свой център в София, а Китай взе решение да бъде създаден глобален мозъчен тръст в България. Премиерът Борисов добави, че неслучайно всички кредитни агенции отчитат нарастващия рейтинг на страната ни и българската икономика бележи ръст. Много висококвалифицирани и добре платени в Европа хора започват да се връщат в България, каза още Борисов. Той изтъкна, че подобни центрове като този, който се открива днес, подкрепят конкуренцията, създават добри условия на труд и подпомагат възможностите за кариерно развитие.

За създаването на своя център за споделени услуги, белгийската финансова група KBC е избрала Варна сред няколко градове в Централна и Източна Европа. През следващите години компанията ще разкрие над 300 нови работни места. От Варна ще бъде обслужвана дейността на различни дружества на KBC Груп. Работещите в центъра ще се занимават с дейности като HR, проектен мениджмънт, управление на собствеността, ИТ и риск мениджмънт, търговско финансиране.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!