BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Българският отбор на военните спортисти ще участва в Седмите световни военни игри в Китай  

„Убеден съм, че сте добре подготвени. На това състезание представяте не само вашите умения, но и Българската армия. Затова ви пожелавам успех и на добър час“. С тези думи министърът на отбраната Красимир Каракачанов се обърна към българските участници в Седмите световни военни игри в У Хан, Китай, които бяха изпратени днес, 7 октомври, с официална церемония в Министерството на отбраната. Министър Красимир Каракачанов подари на всеки един от състезателите икона на Свети Георги – патрон на Българската армия с пожелание за добро представяне на спортния форум.
Заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов изказа признателност към командирите за полаганите грижи към военния спорт. Той благодари на спортистите за тяхната отдаденост и отговорност при подготовката за предстоящата световна надпревара.
На церемонията присъстваха още заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов, аташето по отбраната на Китайската народна република старши полковник Лю Вейдон, висши военни и др.

От името на военните спортисти майор Илия Куцаров изказа благодарност за осигурената подготовка и възможност за участие в спортната надпревара в Китай с думите: „Ние ще дадем всичко от себе си и ще представим достойно Българската армия“.
Българската делегация за Световните военни игри включва 36 души, от които 22-ма спортисти в 8 вида спорт, треньори, съдии, ръководители и официални лица. Спортната надпревара ще се проведе в У Хан, Китай, от 18 до 27 октомври 2019 г.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!