BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вижте как да гласуваме машинно

На парламентарните избори в неделя гласоподавателите в общо 9390 секции у нас ще имат възможност да гласуват и машинно.

Как да гласуваме с хартиена бюлетина?

Пълен списък на местата, на които ще бъдат поставени машини.

Днес е ден за размисъл преди Парламентарни избори за 2021

На таблото пред изборното помещение можете да се запознаете със списъка на партиите, коалициите, независимите кандидати, както и с имената от кандидатските листи към тях.

След това се влиза в изборното помещение. Необходимо е да се легитимирате с лична карта или зелен паспорт и да заявите, че желаете да гласувате с машина. Член от секционната избирателна комисия предоставя карта, която се поставя в машината, за да се активира електронната бюлетина. Тя изглежда по същия начин като хартиената. С бутоните в долната част на екрана може да преминете към следваща страница или да се върнете назад. Направете своя избор чрез докосване на екрана в квадратчето за партия, коалиция, независим кандидат или „не подкрепям никого“. След това може да отбележите преференция за предпочитания кандидат от избраната от Вас листа чрез докосване на екрана в кръгчето. Ако сбъркате, може да направите и корекция. Когато вече сте сигурни в избора си,  докосвате полето „гласуване“ в долната част на екрана. Машината разпечатва разписка с вота, която се сгъва с текста навътре и се пуска в непрозрачната кутия. Върнете картата на секционната избирателна комисия. Подпишете се в избирателния списък, че сте гласували и вземете личната си карта.

Къде българите зад граница могат да гласуват?

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!