BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Визуално програмиране в Разградската библиотека

В периода от 10 до 20 октомври децата ще имат възможност безплатно да се включат в забавните дейности, организирани от културната институция. 

За поредна година през месец октомври РБ „Проф. Боян Пенев” ще се включи в Европeйската седмица на програмирането /Code week/ – „Вдъхнете живот на вашите идеи”. Инициативата на Европейската комисия насърчава изучаването на програмиране, развитието на творческо мислене и повишаване интереса към технологиите и инженерните науки.

Ще припомним, че през 2018г. са се включили 2,7 милиона души от над 70 държави в ЕС и извън него. Времето на провеждане се удължава всяка година, като през настоящата е в периода 5 до 20 октомври.

От 10 до 20 октомври в РБ „Проф. Боян Пенев” ще се организират забавни дейности по визуално програмиране за деца с роботчета Финч и робот-пчела Bee-bot, кодиране с Морзовата азбука, демонстрации на 3D печат.

Събитията са безплатни, като за участие можете да се запишете на място в библиотеката, или на телефон 0897777 186.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!