BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Кубрат вече набират доброволци за разнос на продукти от първа необходимост до нуждаещи се

В обръщение към гражданите на община Кубрат кметът Алкин Неби съобщи, че вече се набират доброволци, които могат да извършват разнос на продукти и лекарства по домовете на нуждаещи се и други дейности. Това се случва на фона на все по-разрастващата се пандемия от коронавирус.

Кметът на Кубрат посочва в своето обръщение, че поради ограничените ресурси и на държавата, и на Общината ситуацията налага спешното създаване на доброволческо формирование. „Ресурсите на държавата и възможностите на общината са ограничени. Много хора имат нужда от помощ и подкрепа. Сред тях могат да бъдат и ваши близки“, казва кубратския градоначалник. „Обръщам се към всеки един от вас, който има желание и възможности да помогне, да се включите в кампанията по набиране на доброволци“, призовава Алкин Неби. „Вероятно от доброволна помощ ще се нуждаят българските лекари и медицински персонал, както и служителите от Регионалните здравни инспекции, които поемат най-тежките случаи, с риск за своя живот и здраве, и този на членовете на техните семейства“, посочва Неби и допълва, че ключово за ограничаване на епидемията е осигуряването на дезинфекция на болниците, учрежденията, обществените места, здравните пунктове и въобще на навсякъде, където има струпване на хора.

„Остава ни надеждата, че отговорността на всеки от жителите на общината и стриктното спазване на предприетите ограничителни мерки ще подпомогнат усилията на всички нас за справяне с трудната ситуация. Въпреки това сме длъжни да бъдем подготвени. В момент на кризи ние неведнъж сме доказвали, че можем да бъдем единни, да си помагаме взаимно и да се справяме с далеч по-големи рискове и опасности. Сигурен съм, че с общи усилия, с готовността на всеки да помогне ще се справим с епидемията, която променя живота на целия свят“,казва в края на своето обръщение кметът на Кубрат. От Общинската администрация посочват и контакти за връзка с хора, които искат да се включат в доброволческата кампания. От местната управа уточниха, че желаещите трябва да посочат първо трите си имена, своите професионални умения и телефон за връзка. За всеки един от доброволците, които ще бъдат ангажирани при възникване на необходимост, са осигурени необходимите предпазни средства.

Всеки желаещ може да се свърже с администрацията чрез електронната й поща [email protected] или на телефон: 0848 7 20 20.

Razgrad News призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!