BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Днес е ден за размисъл преди Парламентарни избори за 2021

Днес е ден за размисъл преди парламентарните избори 2021 в неделя. По закон днес са забранени политическата агитация и оповестяването на социологически данни за нагласите на избирателите.

В днешния ден изборната администрация продължава да работи и да подготвя вота. Районните избирателни комисии предават на секционните всичко необходимо за изборният ден.

Денят за размисъл е работен за членовете на близо 12 000 назначени секционни комисии за районите, както и тези извън страната. Представителите на СИК получават по графици всички изборни книжа и материали, включително машините за гласуване и дезинфектанти.

Обособяват се тъмните стаички. Заради епидемичната обстановка в страната и празните училища, голяма част от задачите бяха свършени още в петък.

Изборните помещения се запечатват и охраната се поема от органите на реда.

От 00.00 часа тази нощ всеки кмет на община решава дали да бъде въведена забрана за продажба на алкохол.

В надпреварата за народни представители се включват 6895 кандидати, издигнати от 30 партии и коалиции, има и независими кандидати. Общият брой на избирателите е 6 732 316 души.

Секциите в страната са малко под 12 хиляди, в почти 9400 от тях ще може да се гласува машинно. Ще се разкрият и секции в Covid отделенията в болниците. Секциите в чужбина ще са 465 – най-много в Германия, Турция, САЩ и Великобритания.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!