BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започна ремонтът на пътя Разград – Кубрат

В изпълнение на ангажимент на Областния управител Гюнай Хюсмен, поет пред жителите на Община Кубрат на срещи с тях и благодарение на активната дейност на правителството на Бойко Борисов за подобряване на пътната инфраструктура в страната, днес започна ремонт на пътя Разград – Кубрат.

Участъкът, на който ще бъде извършен превантивен ремонт, е с дължина 9 км. и 20 м., започва от изхода на село Топчии, преминава през Каменово и стига до гористата местност преди общинския център Кубрат. Стойността на ремонта е 7 371 108 лв. с ДДС, средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Ремонтът се извършва от Консорциум „ТРП-Разград 2014“, в който влизат три фирми: „Пътно строителство“-Разград, „Строймонтаж“-Разград“ и „Инфраексперт“-Варна. Трите фирми са си разпределили участъците от деветкилометровата отсечка и ще работят едновременно по тях. От Областно пътно управление-Разград уточниха, че ремонтът ще се извършва без да се затваря пътят, възможно е единствено да се наложи да се въведе обходен маршрут, когато машините влязат в Каменово, но това ще бъде обявено допълнително.

Ремонтът включва: фрезоване на стария асфалт, полагане на нов трошен камък и на 3 пласта асфалт, оформяне на банкети и сервитутни зони.

Очаква се ремонтът да приключи до края на месец ноември.

Както Областна администрация съобщи по-рано този месец, стартът на ремонтните дейности бе уточнен на среща на Областния управител Гюнай Хюсмен със заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков и председателя на УС на АПИ Георги Терзийски.  

Като част от ангажимента на Областния управител Гюнай Хюсмен към подобряване на пътната инфраструктура в Разградска област в момента се извършва проектиране на други два участъка – околовръстното шосе на Исперих и пътят Бисерци – Юпер. 

Тъй като Областният управител Гюнай Хюсмен е годишен  отпуск, двамата заместник областни управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов инспектираха старта на ремонта.

Материалът Започна ремонтът на пътя Разград – Кубрат е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!