BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кой банан ви изглежда най-добър за консумация?

Кой банан ви изглежда най-добър за консумация и какви банани всъщност трябва да си купуваме.

Бананите са плод, който много хора пренебрегват. 

Факт е, че повечето диети не препоръчват да хапваме банан, докато ги спазваме, защото той е по-калоричен от другите плодове, но като изключим този факт, бананите са много полезни за човешкия организъм и е добре да хапваме повече от тях. От една страна те са изключително богати на витамини, фруктоза, захароза и фибри. Така, като си хапваме банан, набавяме на организма си цялото нужно за нормалното му функциониране количество от тези вещества, пише сайтът skafeto.com. От друга страна, бананът съдържа в себе си специфичен белтък, който помага на организма да се справи с болни клетки.

Този белтък се нарича ТНФ или туморен некротичен фактор. 

Той помага на организма ни да се бори именно с подобни клетки и да ги унищожи. Но за да се образува този белтък и да си купим банани в най-добра форма, трябва да ги изберем добре. И така, на снимката са показани отляво надясно фазите на зреене на банана. Разбира се, на пазара можем да намерим всеки от тези цветове банан.

Оказва се, че колкото по-кафяв е бананът, толкова по-добре.

Макар много хора като видят, че бананът потъмнява, не го консумират, именно тогава той е най-узрял и има най-много полезни вещества. Дори и да си купим по-зелени банани, това не е проблем. Трябва само да ги оставим няколко дни, докато узреят напълно, за да можем да си ги хапваме с удоволствие, пък и сами да си помогнем да сме здрави.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!