BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Областна администрация-Разград е домакин на регионална кръгла маса, организирана от ЦМЕДТ“Амалипе“

Областна администрация-Разград е домакин на регионална кръгла маса, организирана от Центъра за междуетнически диалог и толерантност “Амалипе“ съвместно с Български Хелзински Комитет. Събитието под наслов „NO-HATE-BG: Заедно в защита на малцинствата и в превенцията на престъпленията от омраза“ ще се проведе утре, 19 септември, в зала 712 на Областна администрация.

Дискусията е част от поредица кръгли маси, проведени в още 6 града. Модератор на обсъждането утре ще е координаторът на „Амалипе” Иван Тодоров. Той ще представи анализ на последните препоръки на международните организации към България и на практиките на разследване на дискриминационно насилие. Ще се обсъждат и темите:омразата в интернет, антисемитизма, антициганизма, ксенофобията и расизма, езика на омразата и други.
В кръглата маса ще участват членовете на Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси.

Кръглата маса започва в 10,30 ч. в зала 712 на Областна администрация-Разград.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!