BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обучение на тема „Превенция-рисково поведение на пътя. Безопасност на движението по пътищата“

Педагогическият екип на 113-то столично средно училище „Сава Филаретов“ премина обучение на тема „Безопасност на движението по пътищата“ в Хисар в дните 4-5 октомври 2019 година. Педагогическият семинар се ръководи от д-р Надие Карагьозова ,по покана на РААБЕ–България, популярни сред педагогическите среди в организирането и провеждането на семинари свързани с образованието.

Запознаване с участниците по интерактивен начин и създалата се позитивна работна станаха предпоставка за оживена дискусия, в която бяха маркирани основните моменти и проблемни зони на обучението по безопасност на движението по пътищата. Темата присъства в учебната програма във всички степени на образованието чрез глобални теми, определени в зависимост от възрастовите характеристики на подрастващите. Защо трябва да има превенция по темата, как най-лесно и интересно да се разширяват и обогатяват знанията на учениците, необходимост от привличане на родители и специалисти от пътна полиция и съюза на автомобилистите при разглеждане на темата и разиграване на ситуации, които най-често се случват на пътното платно-бяха въпросите, разглеждани и коментирани в панелните дискусии.

Раздвижване на семинара чрез работа по групи и самостоятелна дейност, които представиха статута на пешеходеца, на велосипедиста и водача на моторното превозно средство предизвикаха голям интерес у участниците. С изготвяне на примерна програма относно информационна кампания по безопасност на движението на тема „Безопасна лято“ и изготвяне на интерактивна викторина по темата завърши обучението на педагогическите специалисти.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!