BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Подсъдим за блудство с две малолетни лица остава с мярка „задържане под стража”

Разградският окръжен съд остави без уважение молбата на подсъдим за отмяна на взета на 28.03.2019 г. мярка за неотклонение „задържане под стража”, алтернативно за изменение на същата в по-лека.

Искането на защитата бе мотивирано с нарушено здравословно състояние на обвинаемия Бюрхан А. и продължителен срок на задържане в досъдебното производство.

В днешното заседание бе прието заключението на назначената по делото съдебно-медицинска експертиза, според която подсъдимият не е с влошено здравословно състояние, което да е несъвместимо с условията на затвор и да налага изменение на взетата му мярка. Към момента досъдебното производство е приключило, прокуратурата е внесла обвинителния акт, а съдът е насрочил разпоредително заседание.

Мъжът е обвинен в това, че в периода от февруари 2017 г. до 25.03.2019 г. в Разград, в условията на продължавано престъпление и на опасен рецидив, е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на две малолетни лица, ненавършили 14-годишна възраст – престъпление по чл. 149, ал.5, т.1 и т.3 вр. с ал.1 вр. с чл.26, ал.1 от НК.

Според НК наказанието за това престъпление е лишаване от свобода от пет до двадесет години.
Определението подлежи на обжалване и протест в 7-дневен срок пред Апелативен съд Варна.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!