BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Празник на тиквата и дюлята в Кубрат

НЧ”Напредък-1915″ в село Юпер и oбщина Кубрат организират за трета поредна година празник на тиквата и дюлята с тема „Есенно кулинарно вдъхновение с много ароматни и цветни спомени“.

Събитието ще се проведе на 16 ноември /събота/ от 10:00 часа в село Юпер. Местното читалище в Юпер кани всеки, който има желание, да се развихри и потопи в кулинарната вкусотия на дюлята и тиквата. Условието гостите предварително да приготвят ароматни, интересни солени и сладки изкушения. Компетентно жури ще оцени кулинарните умения и ще раздава награди.

Основната цел на организаторите е да се възстанови автентичността на семейната трапеза, да се демонстрира кулинарното разнообразие на местните общности, както и да се възстановят стари, позабравени традиционни рецепти, с цел приемственост към поколенията. В атрактивното кулинарно събитие „Тиквендюл“ могат да вземат участие групи от читалища и пенсионерски клубове и др. Всяка група може да приготви кулинарна вкусотия от различните категории по желание, като салати и ордьоври, супи, основно ястие, десерти, тестени изделия, напитки и др.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!