BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Силистра ще бъде домакин на информационната кампания „Бъди войник“

Град Силистра ще бъде домакин на информационната кампания „Бъди войник“ утре, 9 октомври. На проявите ще присъства началникът на Щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов. Програмата предвижда от 16.00 ч. на площад „Свобода” да започне информационната борса за набиране на войници и матроси. В нея ще бъдат представени Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, служба „Военна полиция“, Националната гвардейска част, Централно военно окръжие. На място присъстващите ще могат да се запознаят с възможностите, условията и сроковете за кандидатстване и постъпване на служба в Българската армия.
В информационната борса ще участват и представители на Националния военен университет (НВУ) „Васил Левски“ и на Висшето Военноморско училище (ВВМУ) „Н. Й. Вапцаров“, които ще разясняват условията за прием и обучение във висшите военни училища.

По същото време ще се проведе и статичен показ на въоръжение, оборудване и военна техника на Сухопътните войски, Специалните сили и служба „Военна полиция” (на паркинга зад сградата на общината).

Военнослужещи от Специалните сили ще демонстрират действия по обезвреждане на терористи и извличане на заложник, както и военни ръкопашни техники, част от физическата и психологическа подготовка в хода на тяхната работа.

От 18.30 ч. в Драматичния театър на Силистра започва концертът на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на Военноморските сили. Участие ще вземат и местните изпълнители – гайдарски групи „Школа Великов” и „Чавдарчета”; вокална формация „До ре ми” и фолклорен ансамбъл „Добруджа”. Събитието се реализира с любезното съдействие на Община Силистра.

Входът е свободен!

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!