BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Формула 1 потвърди още две състезания за сезона

Организаторите на световния шампионат във Формула 1 потвърдиха още две състезания за тази година и така общият им брой стига 10. До момента сигурни бяха 8 старта, като един от тях – за Голямата награда на Австрия, се проведе през уикенда и беше спечелен от финландеца Валтери Ботас (Mercedes-AMG).

През настоящия уикенд ще има още едно състезание в Австрия – за Голямата награда на Щирия, след което на 19 юли е стартът за Голямата награда на Унгария. На 2-и и 9-и август ще има две състезания във Великобритания, а на 16-и е Голямата награда на Испания в Барселона. За 30-и август е насрочено надпреварата в Белгия, а за 6-и септември – Голямата награда а Италия на пистата „Монца“, като това беше последното сигурно състезание до днес.

Сега в календара са добавени още две – на 13 септември е Голямата награда на Тоскана на италианската писта „Муждело“, а на 27 септември ще се състои Голямата награда на Русия в Сочи. Така руското състезание си остава, както беше в първоначалната програма, като вероятно това ще е първият старт за 2020 г., на който ще бъде допусната публика.

По-рано заради пандемията от коронавирус бяха отменени състезанията в Азербейджан, Сингапур и Япония, които със сигурност няма да се проведат. Организаторите на шампионата търсят дати и за други стартове, като планът е в календара тази година има 15-18 надпревари.

Източник: automedia.investor.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!