BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Четири лица са установени да не спазват наложената от властите карантина

Два случая на лица, неспазващи наложена от здравните власти карантина, са констатирани при полицейски проверки. Това съобщават от ОДМВР-Разград.

Около 14.30 часа на 19 март служители на РУ-Исперих и здравен инспектор от РЗИ установили, че 43-годишен мъж от град Исперих нарушава мерките, издадени срещу разпространяването на заразна болест и не е на адреса, където е поставен под карантина от 16 до 30 март.

Около 19.30 часа на 19 март в село Гецово полицейски служители на РУ-Разград констатирали, че трима души, завърнали се от РГермания – две жени на 62 и 37 години и 31-годишен мъж, не са на адреса, посочен от тях за пребиваване и карантина през следващите 14 дни.

По двата случая са образувани досъдебни производства по чл.355, ал.2 от НК.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!