BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Чешмите в Гробищния парк вече работят

Служители на ОП“Ремонтстрой“ отстраниха авария във водоснабдителната система в Гробищния парк в Разград. Това стана след посещение в края на миналата седмица на заместник-кмета Мирослав Грънчаров и директора на ОП“Ремонтстрой“ Петър Петров по сигнал на директора на ОП“Обреден дом“ Борислава Касабова. Проверката установи, че от близо година след авария функционира само една от чешмите в началото на гробищата, а това създава неудобства на гражданите, затруднява и дейността на работещите в Гробищния парк.

След извършения оглед още на следващия ден бе направен байпас на мястото, където е имало течове от тръбите и водоподаването бе възстановено към 4 чешми, предстои пускането на водата и в петата чешма, която се намира в посока към най-новите парцели в Гробищния парк. Надявам се, че няма да има злоупотреби от посетители при използването на чешмите, каквито случаи  служители в „Обреден дом“ са установявали в предишни периоди – заяви директорът на предприятието Борислава Касабова.

Днес заместник-кметът Мирослав Грънчаров инспектира извършения ремонт и уточни, че служителите в „Ремонтстрой“ имат и още един ангажимент към този обект – да поставят метална врата в най-новата част на гробищата.

Борислава Касабова сподели, че среща затруднения с окосяването на голямата площ на Гробищния парк. Предприятието има 3 косачки, но служителите, които са ангажирани с тази дейност, извършват и други дейности, свързани с погребалните ритуали, затова не се коси непрекъснато и част от площта на гробищата предстои да бъде окосена.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!