BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Агенцията по заетостта въвежда облекчения по проект „Родители в заетост”

Агенцията по заетостта уведомява всички семейства и детегледачи, участващи в проект “Родители в заетост”, че във връзка с обявеното извънредно положение са въведени следните облекчения:

  1. За родители със сключено тристранно споразумение, които са освободени (съкратени) от работа поради настъпилото извънредно положение в страната, се удължава срокът за намиране и постъпване на работа. Срокът се променя на “до 1 (един) месец след отмяна на обявеното извънредно положение”, като услугата „детегледач” няма да бъде прекъсвана в този период.
  2. За безработните родители се удължава срокът за 4-месечното предоставяне на посреднически услуги от страна на бюрата по труда за намиране на работа. Срокът се удължава с периода на извънредното положение.
  3. При проявено желание от страна на родителите и детегледачите е допустимо тристранните споразумения и трудовите договори да бъдат изпращани и получавани чрез лицензиран пощенски оператор в съответното бюро по труда.
  4. До отмяната на извънредното положение е допустимо месечните отчетни документи (декларация за статут на заетост и форма за явяване/неявяване на работа на детегледача) да бъдат изпращани на електронната поща на съответното бюро по труда в дигитален формат без ограничение (разпечатка, принт-скрийн, снимка, сканиран документ и/или др.), задължително заверени с подписи. Адресите на всички бюра по труда в страната са публикувани на официалната интернет страница на Агенция по заетостта https://www.az.government.bg/bg/contacts/offices/.

Агенцията по заетостта препоръчва стриктно да се спазват препоръките за ограничаване на епидемичната обстановка в страната, набелязани от Националния оперативен щаб и Министерство на здравеопазването. При възможност, реалното постъпване на работа на лицата (детегледачи), които попадат в застрашените групи, да бъде след отмяна на обявеното извънредно положение в страната.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!