BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Акансу” ЕООД продължава дейността „Обществена трапезария” и през 2020 г.

След спечелен проект фирма „Акансу” ЕООД гр. Разград, регистриран доставчик на социални услуги, с управител Зекие Чакалова продължава дейността „Обществена трапезария” и за периода 02.01.2020 г. – 31.12.2020 г.

В края на 2019 г. между Фонд „Социална закрила” и „Акансу” ЕООД е сключен договор №РД04-225/20.12.2019 г. за реализиране на дейността по социална услуга в общността „Обществена трапезария” на територията на община Разград. Стойността на договора е 87 000,00 лв. и се финансира от Фонд „Социална закрила” към Министерство на труда и социалната политика.

С проекта се осигурява помощ и подкрепа за най–уязвимите групи от населението. Потребители на услугата са: лица и семейства на месечно подпомагане по Закона за социалното подпомагане; с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии; скитащи и бездомни лица и деца.

Топла храна до края на 2020 година ще получават общо 120 жители на община Разград, от които 39 в гр. Разград, 53 в с. Раковски и 28 в с. Стражец. Храната за селата Раковски и Стражец се превозва със собствен транспорт на доставчика на социалната услуга.

Подборът на бенефициентите се извършва от комисия, в която участват представители на фирмата доставчик на услугата, Дирекция „Социално подпомагане“ и ОС на БЧК.

Ръководството на фирмата благодари на всички партньори в изпълнението на хуманната мисия!

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!