BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

БФС: Първенствата по футбол в България няма да бъдат отменени, обсъждат се варианти

Ръководството на Българския футболен съюз организира работна среща с участието на представители на Професионалната футболна лига, Аматьорската футболна лига и Асоциацията на българските футболисти. 

Всички заинтересовани страни, участвали в дискусията, се обединиха около тезата, че трябва да се работи в посока нормалното завършване на първенствата на всички нива в българския футбол. 

За тази цел БФС е разработил няколко варианта на календар до края на сезона, които бяха представени пред ПФЛ, а тя от своя страна ще комуникира с професионалните ни клубове своевременно.

Експертната работна група е в постоянен контакт с представителите на държавните органи и с Националния оперативен щаб, като всички решения и последващи действия, касаещи професионалния и аматьорския футбол в България, ще бъдат съобразени със срока на обявеното извънредно положение на територията на страната, както и с препоръките на УЕФА. 

Ръководството на Българския футболен съюз напълно разбира притесненията на клубовете от създалата се ситуация, но категорично заявява, че нормалното завършване на първенствата е изцяло в полза на българския футбол.

Предвид форсмажорните обстоятелства и с цел облекчаване работата на клубовете, БФС удължава сроковете при някои от критериите за лицензиране за сезон 2020/21.

Още веднъж отправяме апел към всички футболни хора за спазване на препоръките на Националния оперативен щаб с цел ограничаване на епидемията от COVID-19 и се надяваме скоро футболният живот в страната да бъде подновен.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!