BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Българските военноморски сили отбелязват 141 години от създаването си

Тържественото отбелязване на 141-ата годишнина от създаването на Военноморските сили на България започна по традиция от гр. Русе, люлката на българския военен флот. Командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов проведе срещи с областния управител Галин Григоров и заместник-кмета Енчо Енчев. За съпричастността им за съхраняване на историята и традициите на военния флот областният управител и кметът на Русе бяха удостоени с адмиралтейски грамоти. Те изказаха благодарността си към българските военни моряци и изразиха своята увереност за още по-доброто и ползотворно сътрудничество.

По повод празника на ВМС със заповед на кмета на Община Русе бяха наградени капитан III ранг Красен Терзиев, главен старшина Стефан Овчаров и матрос Ивайло Николов. Военните моряци получиха награди и от областния управител.

Пред „Паметника на моряка“ се проведе военен ритуал по полагане на венци и цветя.

141-ата годишнина от създаването на военния ни флот ще бъде отбелязана през тази седмица с редица прояви, които включват тържествени ритуали за почитане на паметта на загиналите във войните моряци,  провеждане на спартакиада по морски спортове, възможност гражданите да посетят кораби от състава на ВМС в пристанищата на Бургас и Варна (на 8 август, събота) и др. Кулминацията на честването на годишнината от създаването на ВМС ще се състои на 9 август (неделя) на Морска гара – Варна, когато ще се проведе тържествената церемония по присвояване на първо офицерско звание на випускниците на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, а военнослужещи от ВМС ще демонстрират бойни способности.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!