BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вандали изляха две бутилки веро в кубратския фонтан

Неизвестни лица изляха веро в обновения фонтан, намиращ се в обновеното и облагородено пространство за отдих до паното на хана в центъра Кубрат – съобщиха от местната администрация.

Вандалският акт е станал вероятно през нощта или в ранните часове тази сутрин. Фонтанът бе изцяло обвит в бяла пяна дълго време и неговото източване продължи няколко часа. В района са намерени две пластмасови бутилки с течния препарат, а със сигурност има и нанесени щети по помпите на съоръжението, чиито ремонт ще е скъп – категорични са специалисти.

Фонтанът бе обновен миналата година след дълги години на забрава, оставен на произвола на съдбата и времето. След неговото напълно възстановяване красивото съоръжение стана любимо място за отдих и снимки на жителите и гостите на града.

В тази връзка кметът на Кубрат осъди изключително строго този грозен акт и сподели, че това е целенасочено, с умисъл и действие срещу институцията и гражданите. „За съжаление вандалщината в града продължава, въпреки призивите ни да се пази изграденото и построеното, но уви, виждаме резултатите.“, посочи кметът Неби.

В града не са малко и случаите на счупени пейки, кошчета, компрометирани съоръжения за игра и др. По случая се извършва проверка, а от общинската управа напомниха, че подобни прояви на вандализъм са строго наказуеми. За подобни нередности общината апелира гражданите незабавно да подават сигнали в полицията.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!