BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Виктория под номер 13 в полуфинала на Евровизия 2021

България ще излезе под номер 13 във втория полуфинал на Евровизия 2021. На 20-и май Виктория ще изпълни песента си „Growing Up is Getting Old” пред близо 200 милиона зрители от цял свят.

Общо 17 песни ще чуе публиката в рамките на втория полуфинал на Евровизия 2021, като 10 от тях ще се класират за големия финал на 22-ри май. Зрителите в България няма да могат да подкрепят Виктория и „Growing Up is Getting Old” на 20-и май, но всички българи, които живеят в Испания, Франция, Обединено Кралство, Гърция, Швейцария, Дания, Сърбия, Финландия, Австрия, Португалия, Чехия, Полша, Албания, Естония, Грузия, Исландия, Латвия и Молдова ще могат да гласуват за нашата песен.

Стартовите позиции в полуфинала на България: 

  1. Сан Марино
  2. Естония
  3. Чехия
  4. Гърция
  5. Австрия
  6. Полша
  7. Молдова
  8. Исландия
  9. Сърбия
  10. Грузия
  11. Албания
  12. Португалия
  13. България
  14. Финландия
  15. Латвия
  16. Швейцария
  17. Дания

Бяха обявени и стартовите позиции на песните от първия полуфинал, който ще се проведе на 18-и май. Общо 16 песни ще се борят за 10-те места към финала. Това са песните на:

  1. Литва
  2. Словения
  3. Русия
  4. Швеция
  5. Австрия
  6. Северна Македония
  7. Ирландия
  8. Кипър
  9. Норвегия
  10. Хърватия
  11. Белгия
  12. Израел
  13. Румъния
  14. Азербайджан
  15. Украйна
  16. Малта

Българското участие в песенния конкурс Евровизия се реализира като публично-частно партньорство между БНТ и Ligna Group, с подкрепата на българската финтех компания iCard – генерален спонсор на Евровизия България, и с подкрепата на Министерство на туризма на Република България. 

Евровизия 2021 ще се проведе в Ротердам на 18-и, 20-и и 22-ри май. Зрителите в България могат да гледат шоуто пряко по БНТ 1 от 22:00 часа.

Актуална информация за българското участие на Евровизия можете да намерите на iCard Eurovision Bulgaria и в официалните профили във FacebookInstagramTwitter и YouTube.

Източник: https://eurovision.icard.com/bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!