BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В деня на детето ръководството на Община Исперих награди участнците в общинския онлайн конкурс по случай 24 май

В Международния ден на детето на централния площад в града ръководството на Община Исперих награди участниците в общинския онлайн конкурс, който се проведе по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

В празничния ден Община Исперих осигури пъстри балони и трибагреници за всички присъстващи. Под звуците на детска музика децата и учениците получиха грамоти и предметни награди за своите вдъхновяващи рецитаторски изпълнения, посветени на празника на буквите и културата. Участниците получиха своите награди лично от кмета на община Исперих инж. Белгин Шукри, председателя на Общинския съвет Бейти Бекир и зам.-кметовете Аксел Кючюк и Ариф Ахмед.

В своето обръщение към присъстващите кметът на общината изрази радостта и признателността си към участниците и техните учители и родители, благодарение на които, въпреки епидемичната обстановка, която наложи отмяна на всички традиционни прояви за празника, макар и онлайн, обществеността успя да усети духа на деня. „Фактът, че днес на този площад сме заобиколени от толкова много усмихнати лица, е ярък знак, че тук живеят будни и съзнателни млади хора. Хора, които един ден ще бъдат основата на това общество“, каза още градоначалникът.

В онлайн конкурса, който се проведе под надслов „Напред! Науката е слънце!“, участие със свои видеозаписи взеха 79 деца и ученици от детските градини и училищата в общината. Те се състезаваха в четири категории, според възрастта си. Децата от детските градини и учениците от 1 до 7 клас рецитираха стихотворения, а учениците от гимназиите трябваше да изпратят свой авторски поздрав или свое авторско послание за празничния ден. Условието беше всички творби да бъдат посветени на деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, а целта на конкурса – да мотивира младите да научат повече за историята и създателите на славянската писменост, да популяризира българската литература сред подрастващото поколение и да пробуди национално самочувствие.

Във всяка възрастова категория бяха отличени трите най-добри изпълнения, раздадени бяха и поощрителни награди.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!