BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Лудогорието подобряват обществена инфраструктура с евросредства от Програмата за развитие на селските райони

В Разградска област се изпълняват 15 проекта, финансирани от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура”. Общият бюджет на проектите е 14 877 581 лева.

Във всичките шест селски общини от региона се изпълняват проекти за реконструкция на улична мрежа и тротоари в общинските центрове или съставни села на обща стойност почти 7 млн. лева.

Изграждат се три спортни площадки за над 270 хил. лева в общините Лозница, Самуил и Цар Калоян. С два проекта на стойност над 600 хил. лева се ремонтират и оборудват читалища в градовете Исперих и Кубрат. С проект за над 540 хил. лева се реконструира и ремонтира кубратското СОУ „Христо Ботев”.

Две общински управи – Завет и Кубрат ремонтират административните си сгради с цел подобряване на енергийната им ефективност по проекти за общо над 760 хил. лева.

С проект на стойност 5 681 565 лева се възстановяват и подобряват транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката на част от общинската пътна мрежа на община Кубрат.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!