BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В над 65 дка детски площадки и зелени площи в Разград и Благоево бе извършена дезакаризация в събота и неделя

Поради зачестилите сигнали за наличие на кърлежи в зелените площи в областния град Община Разград предприе действия по извършване на част от дейностите по есенната дезакаризация по-рано – на 11 и 12 юли. Обичайно тези процедури се случват в края на август и началото на септември.

Дезакаризацията на над 65 дка бе извършена от фирма „Биоконтрол Корпорация“ЕООД. Сред местата, които са пръскани срещу кърлежи с препарата „Бандит 10 ЕВ“, са 52 детски площадки и прилежащите им зелени площи, 17 от дезакаризираните участъци са в ЖК“Орел“ – около блокове 1, 2, „Строител“, 10, 12, 15, 19, 20, 24 и други. Третирани с препарата против кърлежи са и детски площадки и междублокови пространства в централна градска част, в жк „Абритус“, жк „Лудогорие“ и други. Обработен е и Градският парк, както и плажната зона на язовир „Пчелина 2“ и зоната за пикник и спорт между „Горски кът“ и „Делфина“ в местността „Пчелина“. По искане на ръководството на ДГ“Георги Димитров“ в село Благоево в двора на детската градина също е извършена дезакаризация.

Ако е необходимо, ще бъдат извършени обработки и на други места.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!