BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Грамоти за участниците в Първи национален конкурс „Иноватори в образованието”

Днес, 16 януари, в РУО–Разград се състоя церемония по награждаване на учители от ОУ „Васил Левски“ – гр. Разград, СУ „Христо Ботев“- гр. Кубрат, ОУ „Отец Паисий“ – с. Дянково, общ. Разград и Професионална гимназия по химични технологии и биотехнологии „Мария Кюри“ – Разград, които участваха в Областния кръг на Първи национален конкурс „Иноватори в образованието”. Грамотите връчи началникът на РУО – Разград Ангел Петков.

Освен учителите-иноватори и техните директори, на церемонията присъстваха и членовете на комисията: гл. експерт в Областна администрация Разград Диана Петрова, началникът на отдел „Образование“ в Община Разград Елка Драмалиева и ескпертите в РУО – Разград – Живка Димитрова, Албена Добрева и Галина Пенева.

От името на Областния управител Гюнай Хюсмен, г-жа Петрова поздрави иноваторите в нашата област за работата и отдадеността им, за това, че в извънучебно време и в целодневната организация на учебния ден предават своите знания, опит и мъдрост на учениците, създават у тях умения и нагласи, с които ги правят по-удовлетворени и по-успешни.

Г-н Петков благодари на учителите, за които работата е мисия, които са креативни, въодушевяват младите хора за постижения, творят, създават култура за иновации, а на  техните директори, че са създали условия и са предоставили повече свобода на педагозите да прилагат нови методи на преподаване.

Всички участници в конкурса споделиха, че имат подкрепата на своите директори да прилагат в работата си новаторски практики, чрез които уроците да стават по- интересни и да стимулират учениците да бъдат творци и да мислят критично.

Венелин Николов – преподавател в ОУ „В. Левски“ гр. Разград, който вкара роботиката в училище сподели, че това е един страхотен начин децата да израстват и ако се вкарат такива часове в образованието, те могат да станат много интересни за децата. „Съвременните деца са много продуктивни, когато се поставят в ситуация, в която се състезават. Те искат да бъдат изследователи от много малки, да минат нещата през тяхната призма“, каза още г-н Николов.

Преподавателите от СУ „Христо Ботев“- гр. Кубрат споделиха, че ежедневно в работата си използват различни иновативни методи, като залагат на творчеството, на креативността. Те са категорични, че децата стават все по-умни и затова трябва да им се дава повече свобода да творят и да се развиват.

През месец декември, членовете на Областната комисия, определена със Заповед на Началника на Регионално управление на образованието – Разград номинираха за участие в Националния кръг ОУ „Васил Левски“ – град Разград, община Разград и СУ „Христо Ботев“- гр. Кубрат, община Кубрат.

Предстои Национална комисия, определена от министъра на образованието и науката да оцени и класира номинираните от областните комисии участници. 

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!