BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дариха 10 компютърни конфигурации на ОУ“Васил Априлов“-Исперих

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен съдейства за предоставяне на дарение от 10 компютърни конфигурации на ОУ“Васил Априлов“-Исперих. Това дава възможност на учебното заведение да оборудва трети компютърен кабинет за възпитаниците на училището.

Дарението е от Медицински университет-Варна, където всяка година подменят компютрите си. Организирано е от родения в разградското село Веселец Мухарем Мустафа със съдействието на Областния управител Гюнай Хюсмен. Мухарем Мустафа живее във Варна и има фирма за доставка на интернет „НИЛ Електрик“, потърсил Областния управител на Разград, за да предложи учебно заведение в региона, което има нужда от обновяване на компютрите си.

Компютрите днес бяха инсталирани в новия компютърен кабинет в едно от най-големите училища в региона с 602 ученика. Учителите, които ще обучават учениците, споделиха, че конфигурациите са подходящи за целите на обучението. В новия кабинет ще се провеждат занимания по интереси – обясни и директорът Екатерина Димитрова. Така ще имаме възможност да организираме обучение за децата с различно ниво на компютърни умения – допълни тя.

Съдействието при предоставяне на дарението е част от дейностите по един от основните приоритети на Областния управител Гюнай Хюсмен – подобряване на образователната инфраструктура в Разградска област и стимулиране на изявени ученици и педагози.

Материалът Дариха 10 компютърни конфигурации на ОУ“Васил Априлов“-Исперих е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!