BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Два нови случая на COVID-19 и един смъртен случай в област Разград

По информация на Регионалната здравна инспекция, за изминалото денонощие на територията на областта са регистрирани два нови потвърдени случая на COVID-19.

Единият случай е жена на 48 г. от гр. Разград. Потърсила е медицинска помощ на 11.08.2020 г. в УМБАЛ „Канев“ – Русе, където е хоспитализирана в Отделение по инфекциозни болести. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето не съобщава за придружаващи заболявания.

Вторият случай е жена на 67 г. от с. Веселина, община Лозница. Потърсила е медицинска помощ на 11.08.2020 г. в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград, където е хоспитализирана в изолатора на Отделението по пневмология и фтизиатрия. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето е с Артериална хипертония II ст.

За съжаление вчера е починал мъж на 63 г. от с. Вазово, община Исперих, който е потърсил медицинска помощ на 07.08.2020 г. в „МБАЛ – Шумен“ АД. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет, който е изследван  в лабораторията към УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Мъжът е бил със следните придружаващи заболявания: Мозъчно-съдова болест, Състояние след прекаран инсулт, Исхемична болест на сърцето.

Областният кризисен щаб за борба с COVID-19 изказва съболезнования на роднините и близките на починалия.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!