BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Детските площадки и пенсионерските клубове отварят

В община Разград отпадат част от противоепидемичните мерки, въведени в началото на извънредното положение в страната. Това става със Заповед 623/28.05.2020 г. на Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев, издадена въз основа на Закона за местното самоуправление и Закона за здравето, във връзка със Заповеди № РД-01-262 от 14.05.2020 г. и № РД-01-277 от 26.05.2020 г. на министъра на здравеопазването и Решение № 325 на Министерския съвет от 14.05.2020 г. за обявяване на извънредна епидемична обстановка на територията на Република България и предложение от Главния държавен здравен инспектор.

С новата заповед от 1 юни се разрешават извънкласните занимания, в това число: занимални, клубове, детски центрове и други.

С т. III на новата заповед се дава възможност да се използват детските площадки, те вече са отворени за децата на Разград. В същата точка сред „дейности, които не са преустановени или забранени с настоящата заповед, се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки, въведени със Заповед № РД-01-262/14.05.2020 г. на министъра на здравеопазването“ е и дейността на пенсионерските клубове в община Разград.

Цялата заповед можете да видите на сайта на Община Разград. Заповедта е в сила до 14 юни или до отмяна на обявената извънредна епидемична обстановка в страната.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!