BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Деца и ученици от община Кубрат получиха психологическа подкрепа

В община Кубрат продължава изпълнението на проект „За по-добър живот чрез приобщаване на уязвими групи” по ОП „Развитие на човешките ресурси” 2014 – 2020. Това съобщават от пресслужбата на общинската управа в лудогорския град.

Към настоящия момент деца от Детска градина „Първи Юни” в с. Юпер – база с. Сеслав и ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Сеслав и ОУ „Н. Й. Вапцаров” в с. Севар получиха психологическа подкрепа с участието на квалифицирани психолози. От месец ноември 2019 г.

над 100 деца са взели участие в организираното допълнително обучение по български език, за които официалният език на страната не е майчин, както и в различни клубове по интереси в областта на фолклора и традиции, занаятите, театралното студио, фотографията и други. Това от своя страна ще спомогне за получаване на необходимите езикови познания и подготовка за успешен старт в училище и наваксване в изоставането от училище и ще доведе до насърчаване общуването и съвместните изяви между деца от различните етноси, а от друга страна ще спомогне за съхраняване и развиване на културната идентичност на децата от етническите малцинства и техните връстници в интеграционна мултикултурна среда.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!