BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Днес е международният ден на толерантността

Световният ден на толерантността е учреден от ООН през 1996г.

Толерантност означава уважение, приемане и разбиране на богатото многообразие от култури в нашия свят, на всички форми на самоизява и способите за проява на човешката индивидуалност.

Тази ценност на нашето глобално общество е заложена в самата Харта на човешките права и е една от основните за съюза. Днес толерантността изживява огромна криза заради политическите, военните и социалните причини милиони хора да напуснат домовете си в името на по-добър живот. 

Отвърд големите думи и събития, гръмките речи, толерантността е личен човешки акт. Толерантност не означава да приемаш безрезервно и безкритично, но да оставиш на отсрещния същото право – да бъдеш приеман за равен човек, да бъдеш изслушан и видян, какъвто си. Там, където политиката не се меси и хора от различни етноси, религия живеят врата до врата, е мястото и времето, когато хората живеят добре. Уважават празниците си, традициите си, показват, че чуждите са толкова важни, колкото са и своите.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!