BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Доброволец помага в МБАЛ-Исперих

От 23.11.2020 година в МБАЛ-Исперих вече има доброволец- стажант лекар, който пожела да се включи активно и да подкрепи екипите на лечебното заведение, изправили се лице в лице с COVID-19.

Д-р Абдулах Заргар, управител на „МБАЛ-Исперих“ ЕООД, изказа лична благодарност към Берк Ружди Шабан – единственият самоотвержен доброволец в болницата. Дни наред Берк прекарва в лечебното заведение, полагайки доброволен труд в подкрепа на персонала и пациентите. За съжаление, рядко се срещат млади хора като него раздаващи се, с ясна гражданска позиция, която заявяват с делата си. Той е добрия пример.

Д-р Заргар отбеляза, че медицинският и немедицински персонал на „МБАЛ-Исперих“ са на предела на силите си, но въпреки всичко не се отказват да се борят за човешкия живот.

Още в началото на пандемията лечебното заведение заявиха готовност за разкриване на колкото се може повече допълнителни легла за лечение на пациенти с коронавирус.

Съгласно заповед на министъра на здравеопазването МБАЛ-Исперих има задължение да разкрие 20% легла за лечение на COVID пациенти от общия брой легла в лечебното заведение.

За да може да помогнат на повече болни, ръководството взе решение и разкри повече от 50% легла за лечение на COVID пациенти от целия капацитет на болницата. Запълнен е и капацитета на Отделение по анестезиология и интензивно лечение- където се лекуват по-тежките случаи. Въпреки максимално възможен брой разкрити COVID легла, лечебното заведение е в огромно затруднение да хоспитализира всички пациенти със симптоми на COVID-19.

Сред заболелите с COVID-19 са и лекари, и здравни работници ot bolnicata, поради което te не успяват да участват в работата и това сериозно намалява капацитета на здравното заведение.

Rъководителqt на „МБАЛ-Исперих“ ЕООД не иска нито един пациент да остане без внимание и призовава хората, които имат по-лека симптоматика да се лекуват в домашни условия под наблюдение на личните си лекари, за да може да se namali натиска върху малкото останал работещ персонал на болницата. 

Управителят на лечебното заведение ясно заяви, че единственото желание е да се помогне на всеки, който има нужда от помощ и всеки ден персоналът на лечебното заведение води война срещу невидимия враг, но колкото и да се стараят, не успяват да помогнат на всички, защото възможностите са ограничени.

„МБАЛ-Исперих“ мобилизира всички собствени ресурси, за да задоволи нуждите както на пациенти, така и на персонала. Те заявяват, че ще се борят до последно, защото са наясно, че понякога те са последната надежда за много хора.

Поклон и благодарност на всеотдайния персонал на „МБАЛ-Исперих“ ЕООД.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!