BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дългогодишният ръководител на Районен съд Разград навърши пенсионна възраст

Дългогодишният Административен ръководител – Председател на Районен съд Разград Маргарита Новакова днес отбелязва своя юбилей. 13-ти февруари е и последният работен ден на магистрата, който с решение на Съдийската колегия на ВСС е освободен от длъжност считано от 14-ти февруари, поради навършване на пенсионна възраст. Акта за освобождаването й бе подписан в тържествена обстановка във Villa Della Rosa в присъствието на съдии от Районен и Окръжен съд, и съдебни служители.

Председателят на Окръжен съд Разград Лазар Мичев изрази от свое име и от името на съдиите в институцията своята благодарност за съвместната работа и професионализма на съдия Новакова, с който е съумяла през последните 10 години да създаде и утвърди един прекрасен колектив с чудесни взаимоотношения.

Колеги от Районен и Окръжен съд и съдебни служители уважиха личния й празник като й поднесоха много цветя, две картини с маслени бои и фотоалбум – запечатал част от хубавите моменти през годините. Магистратите от Окръжен съд Разград й подариха малка пластика от бронз изобразяваща лястовица – символ на любовта и доброто, на новото начало, на надеждата и възраждането, на семейството и домашното огнище.

 По време на своята кариера Съдия Новакова се е доказала като професионалист, боравещ отлично с правната материя. Тя има близо 40-годишен юридически стаж, 28 от които в органите на съдебната власт. От 1981 год. е назначена за младши съдия в Окръжен съд Разград, след това последователно е нотариус, районен съдия в Районен съд Разград, член съдия в Окръжен съд Разград, заместник-председател в Окръжен съд Разград, адвокат в АК-Разград, съдия в Районен съд Исперих, съдия в Районен съд Разград, заместник-председател на РС – Разград, а от 2009 година до днес председател на Разградския районен съд.

От утре, до провеждането на конкурс, изпълняващ длъжността Административен ръководител – Председател на Районен съд Разград ще бъде съдия Константин Косев.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!