BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Една година и осем месеца затвор и 2500 лева глоба за наркоразпространител от Севлиево

Разградският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура Разград и адвоката на обвиняемия П. А., с което той се признава за виновен, че без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества.

П. А. е с постоянен адрес в Севлиево, осъждан, безработен. Той се призна за виновен в това, че на 26.02.2019 г. в Разград придобил и държал без надлежно разрешително 282,53 гр. 3,4 метилендиоксиметамфетамин /MDMA, екстази/ на стойност 11 301, 20 лв.

Пред съда обвиняемият заяви, че разбира обвинението, признава се за виновен, разбира последиците от споразумението, доброволно го е подписал и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

За извършеното деяние 40-годишният мъж ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 8 месеца при общ режим и наказание „глоба“ в размер на 2500 лева.

Приспада се времето, през което обвиняемият е бил задържан с мярка „задържане под стража“ от 26.02.2019 г. до 01.08.2019 г.

П. А. е осъден от Районен съд Севлиево и търпи наказание по предходно дело. Ето защо Разградският окръжен съд се разпореди той да не бъде привеждан в затвора в Ловеч, тъй като предстои в кратък срок насрочване на наказателно дело за групиране на наложените му наказания от предходното и настоящето дело.

Одобреното днес от Окръжен съд Разград споразумение е окончателно и не подлежи на обжалване.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!