BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Експерт от Фондация „Четири лапи“ започна упражненията и подготовката за хранителния режим на лъва и лъвицата в разградския зоопарк

В продължение на една седмица експертът от Фондация „Четири лапи“ Велизар Ангелов ще извършва наблюдение над лъва Любо и лъвицата Ева, които обитават разградския зоопарк. Целта е да бъде подготвен хранителен и двигателен режим за двете животни. Това стана ясно по време на посещението днес на представители на неправителствената организация в зоокъта.

Директорът на Фондацията за България д-р Марина Иванова и ръководителят отдел „Комуникации“ Явор Гечев коментираха със заместник-кмета Мирослав Грънчаров, че промяната в хранителния режим и необходимостта от повече движение за лъва Любо се налага, тъй като той е с наднормено тегло, а за да му бъде извършен цялостен преглед след прилагане на упойка, е необходимо да бъде в по-добро здравословно състояние.

Предвижда се този преглед, с който ще се установи какво е състоянието на дясната предна лапа на лъва и съответно да се предприемат мерки за възстановяването й, да се извърши от немски лекар с опит в лечението на големи котки, когато общото състояние на лъва се подобри и след отпадането на противоепидемичните мерки.

Промяната в двигателния режим на Любо и Ева започна с поставяне на кашони от велпапе в клетката им, тъй като е установено, че големите котки проявяват интерес към унищожаването на подобни за тях „играчки“, като преди това ги пренасят от място на място. И двата лъва близо час не проявиха интерес към кашоните, първа Ева забеляза двете нови придобивки, едната унищожи на момента, а втората задържа известно време като трофей, прегръщайки я е двете си предни лапи.

Посещението на представители на Фондация „Четири лапи“ в Разград е по покана на ръководството на Община Разград във връзка със здравословното състояние на Любо. По време на работните срещи бяха обсъдени възможности за по-нататъшното сътрудничество между местната управа и неправителствената организация.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!