BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Завръщане в историческото минало и сред природата в ОУ „Никола Икономов“

Учениците на г-жа Йорданка Гатева и на г-жа Галина Иванова, заместваща класния ръководител на IIIг клас – г-жа Кристиана Георгиева, често пътуват в миналото и в бъдещето. Те вече знаят много исторически факти за миналото на българския народ. Харесва им да бъдат и сред природата, да я наблюдават, да се наслаждават на нейната неповторима красота, да опознават нови растения и животни.

Още преди началото на учебната 2019/2020 година учителките предвидливо са събудили интереса на своите ученици към темите, изучавани по човекът и обществото и човекът и природата в трети клас. Като задание за лятната ваканция бъдещите третокласници е трябвало да съберат информация за защитени растителни и животински видове, отбелязани в Червената книга на България, да се запознаят със старите български столици, ханове и царе, а със събраната информация по свой избор да изработят лапбуци, макети, постери.

Учениците са се потрудили сериозно през лятната ваканция и сега децата от III „a“ и III „г“ класове са много активни и любопитни да научат още нови факти.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!