BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започнаха проверки по изпълнението на последната заповедта на Кмета на Разград свързана с битката с коронавируса

Служители в отдел „Опазване на обществения ред“ в Община Разград и РУ на МВР-Разград започнаха съвместни проверки във връзка с изпълнението на противоепидемичните мерки, обявени в Заповед 308/18.03.2020 г. на Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев, която бе издадена след заседанието на  Областния кризисен щаб за борба с Коронавируса в Област Разград на 17 март.

Инспекциите започнаха от общинския пазар. При първо посещение полицейските и общинските служители запознават със заповедта и предупреждават собствениците и работещите в търговските обекти, включени в заповедта, че трябва да затворят или да организират дейността си съобразно изискванията в заповедта. При следващо посещение на нарушителите се издава акт за административно нарушение, последван от наказателно постановление и санкция.

Търговците в обекти тип „бърза закуска“ приеха указанията и затвориха.

Проверката установи, че продавачите на плодове и зеленчуци са спазили изискванията за работа при строги санитарно-хигиенни условия, стоката е поставена през сергия и продукцията е завита, като клиентите нямат пряк достъп до нея.

Община Разград призовава не само икономическите субекти, а и гражданите да спазват разпорежданията в заповедите на Кмета и Министъра на здравеопазването, както и санитарно-хигиенните изисквания, описани в указанията на здравните власти, като не влизат повече от един в магазини и не излизат без необходимост по улиците.  

Проверките относно спазване на заповедите на Кмета във връзка с извънредното положение и въвеждането на противоепидемични мерки продължават.  

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!