BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

За близо час парламентът в Кубрат прие 11 решения

В Кубрат се проведе заседание на Общинския съвет, на което бяха разгледани и приети общо единайсет докладни записки.

Още в началото на днешната редовна сесия, от новосформираната местна парламентарна коалиция на „ГЕРБ-ЗНС“, бяха отправени запитвания относно законосъобразността на някои от докладните записки, свързани с продажбата на незастроени имоти в село Юпер. Въпреки противоречията по предложените точки, то те срещнаха одобрението на мнозинството на ДПС и бяха приети. Без особено дебатиране съветниците подкрепиха със „за“ пет от докладните записки, свързани с удължаване на сроковете за ползване на общински имоти.

Местният парламент даде съгласието си и прие дарение на незастроени имоти в село Юпер, като определи също маломерните имоти и лозя от общинския поземлен фонд за отдаване под наем за стопанската 2021/2022 година без търг или конкурс. В последната точка „Разни“ съветниците от „ГЕРБ-ЗНС“ представиха две предложения, свързани с необходимостта от газифициране в общинския център от „Овергаз Мрежи” АД и изграждането на бордюри и пешеходни алеи на улици, на които такива липсват.

В отговор на последното предложение Кметът Алкин Неби коментира, че в града вече са проведени строително-ремонтни мероприятия по изграждането на тротоари и към този момент продължават да текат ремонти на Агенция „Пътна инфраструктура“, за които пряко съдействие оказва и Община Кубрат.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!