BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

За какво се използва белият латекс

Белият латекс в интериорния дизайн много често намира приложение. Кога можем да го използваме и какви са предлаганите в Бриколаж разфасовки? Предстои да разберем в следващите редове.

За какво се използва белият латекс

Този цвят е универсален и се съчетава с много други палитри, което позволява създаване на един съвременен интериор и модерен дом. Той се нанася както върху стените на помещенията, така и на таваните. Отлично се съчетава както с черно и червено, така и с портокалово оранжево или лимонено жълто. Лесно се тонира с други цветове и ако в момента се огледате наоколо, почти сме сигурни, че ще видите стени или тавани боядисани в бял латекс.

Подобен фон е добър вариант за създаване на условия за изрисуване на красива рисунка върху стената или тавана. Боядисването на няколко слоя може също да послужи за заличаване на неподходящ предишен цвят на стената или на графики, които вече не харесвате. Този тип боя винаги се е използвал в интериорния дизайн и това ще продължи още дълги години, така че ако правите ремонт, няма как да минете без употребата на бял латекс.

Той още се използва за боядисване на болници, училища, обществени сгради и навсякъде, където има нужда от подобна боя за стени или за таван. Съществуват също варианти за мокро почистване, което позволява след боядисването и изсъхването, стената да се забърсва с влажен парцал, което прави белия латекс отлична алтернатива на по-трудно нанасящата се и недълготрайна блажна боя. 

Видове разфасовки в Мистър Бриколаж

Разфасовките на бял латекс в онлайн магазин Мистър Бриколаж са доста разнообразни, така че да можем да покрием широкия периметър от потребителски изисквания. В специалната категория са достъпни разфасовки:

  • От 700 мл до 0,7 кг;
  • Достъпни са още от 2,5 л до 5 литра в подходяща бака;
  • Предлагат се още и 10 литрови решения за по-големи помещения;
  • За по-големи квадратури са достъпни и варианти от 14,5 л;
  • Ако те са малко, можете да вземете и варианти от 25 кг.

Важно при подготовката е да прочетете препоръките на производителя относно съотношението на разреждане с вода и стриктно да го спазвате, така че да се получи добро покритие още след втората ръка на боядисване. За да може да се подготви боята, е важно също продължителното разбъркване след изсипването на водата. Така със сигурност се получава нужната консистенция на боята и тя равномерно покрива съответната повърхност.

Важно е преди боядисването, основата да е добре почистена от замърсители, мазни петна и да е запечатана чрез третирането със специален разтвор на грунд. Така покритието, след нанасянето на белия латекс, ще е по-равномерно и няма да се получат петна, където на места основата е попила повече от течността. Грундът е средство, което се продава отделно в друга категория на онлайн магазин Бриколаж, а за професионално мнение и правилен избор, свържете се с нашите консултанти.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!