BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

За какво се използва Л-карнитинът

l-carnitine всъщност е вещество, което организмът ни самостоятелно произвежда, но спортистите често вземат допълнителни добавки с цел подобряване на метаболизма и обработката на излишната мастна тъкан. Това означава, че л-карнитинът се използва за отслабване и се приема на таблетки. Какви са особеностите му и отделните, предлагани в HealthStore.bg, видове?

Какво представлява

Това всъщност е вид аминокиселина, участваща в много различни процеси в организма. Например, спортистите го използват за да изгорят по-ефективно излишните мазнини и да получат по-красив релеф. В допълнение, той позволява по-качественото възстановяване на мускулите след интензивни тренировки и подхранването им с кислород. Л-карнитинът е от рода на витаминоподобните вещества и неговото друго обозначение е витамин В11.

Той подобрява сърдечно-съдовата система и не предизвиква пристрастяване. За момента липсват оплаквания от поява на странични ефекти. Тялото има способността да използва Л-карнитин от HealthStore само толкова, колкото му е необходимо.

Ето още някои от действията на Л-карнитинът в HealthStore:

  • повече енергия от преработените мазнини;
  • повишаване на анаеробните и аеробни свойства на организма;
  • предотвратяване на катаболните разрушителни процеси;
  • подобряване на концентрацията и мисловната дейност;
  • положително въздействие върху сърдечно съдовата система.

Какви видове има

Сред предлаганите по аптеките и магазините, включително и в HealthStore.bg са достъпните следните видове Л-карнитин:

  • тартарат – най-често се използва за отслабване;
  • фумарат – има положителен ефект върху сърцето;
  • ацетил – дава енергия и намалява усещането за умора;
  • пропионил – дава положително въздействие върху кръвоносните съдове;
  • чиста форма – най-често напомня на първия вариант (тартарат).

Полезни съвети от Healthstore.bg

Оптималният прием на Л-карнитин е от 500 mg до 2000 mg, като дозировката зависи спрямо целите и честотността на тренировките на спортуващия. Има значение също и възрастта, така че например децата и юношите е достатъчно да вземат 10-300 mg дневно, докато за възрастните е препоръчително от 500 mg. При изключително тежки натоварвания и физически труд, дозата се увеличава до 1500-2000 mg за ден.

Искаме да знаете също, че няма смисъл от приемането на по-високи дози, поради простата причина, че организмът ще усвои само максимум 2000 mg, а останалата част ще бъде изхвърлена чрез урината. Това също ще доведе до по-бързото свършване на закупеното количество от продукта в HealthStore, без реален по-голям резултат.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!