BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Капанският ансамбъл участва във Вечер с ансамблите на Североизтока

Вечер на ансамблите от Североизтока ще има на 5 октомври в Разград. Спектакълът, заедно с професионалните фолклорни състави „Добруджа“ – Добрич“ и „Мизия“ – Търговище. Това съобщиха на пресконференция директорът на Капанския ансамбъл Кънчо Върбанов и зам.-директорът по художествено-творческата част Румян Занев.

Концертът ще бъде представен и в трите града: на 1 октомври в летния театър в Добрич, на 5 октомври – от 18.30 часа в Общинския културен центъра в Разград и на 12 октомври – в театъра в Търговище. Тук спектакълът е под егидата на Община Разград.

“Инициативата е наша, но колегите я приеха много топло. Подобно нещо се прави за първи път между трите ансамбъла. Всеки ще представи своя самостоятелна програма от по 40 минути с най-добро то репертоара си. Това няма да е конкурс, а изключително пъстър букет от музика, песен и танц от фолклорната ни съкровищница, представен от страхотни музиканти, певци и танцьори“, каза днес Румян Занев.

Навсякъде последни в концертите ще са домакините. Програмата на Капанския ансамбъл е по хореография на Занев. Танците са три, единият камерен – запазена марка на Капанския ансамбъл. Има оркестрови и изпълнения на солистите в състава, както и произведения за целия ансамбъл.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!