BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Каули Соуса: Превъзхождаме конкурентите, Лудогорец ще е шампион

Каули Соуса е поредният футболист на Лудогорец, който даде интервю за клубния им сайт. След като отборът бе разпуснат до второ нареждане заради епидемията от COVID-19, бразилецът се прибра в дома си в германския град Кьолн. Каули разкри как Германия се бори с коронавируса и тренират ли местните футболни отбори и кога ще се поднови първенството. Халфът коментира и представянето си в Лудогорец след трансфера му от Падерборн през януари 2020 г.

– Каули, Германия не изглежда така парализирана от коронавируса, както Италия и Испания? 
– Така е. Тук ситуацията е по-различна. Имаме много болни хора, но малко починали, което е най-хубавото. Това се дължи на бързата реакция на здравните власти още преди епидемията да е стигнала тези мащаби. Бяха осигурени достатъчно легла и апарати за най-тежко болните. Със сигурност ситуацията е много по-различна в сравнение с тази в Италия и Испания. 

– Какви са ограничителните мерки в Германия за справяне с болестта?
– Ресторанти, барове, училища, университети и някои магазини са затворени. Работят основно супермаркетите и аптеките. Хората спазват препоръките. Има някакво напрежение в обществото, но не страх. Повечето местни вярват, че скоро ще се справим с епидемията.

– Разрешено ли е излизането от вкъщи?
– Да, няма забрани в това отношение. Има препоръки да не се излиза, ако няма наложителна причина. Но е разрешено да излизаш с хора от твоето семейството. Максимум по трима човека. Но с условието да има дистанция между тях. При повече хора на улицата полицията налага глоби. 

– Парковете затворени ли са?  
– Не, не са затворени. Не е забранено да се тича по алеите. Но не е разрешено събирането на групи в тях и седенето по пейките.

– Как местните здравни власти смятат, че ще се справят с пандемията?
– В Германия се правят страшно много тестове всеки ден. Идеята е хората, които имат имунитет да не бъдат ограничавани въобще и да работят. А болните да бъдат изолирани и лекувани. Собственикът на футболния клуб Хофенхайм Дитмар Хоп обещава, че август или септември тази година може да има ваксина срещу коронавирус. Дано да е прав.

– Как вие поддържате форма?
– Трудно ми е. Не сме свикнали да тренираме индивидуално. Основно излизам да тичам. Понякога правя и упражнения вкъщи. Имам някои уреди.  

– Местните футболни отбори провеждат ли колективни тренировки?
– Започнаха. Почти всички отбори от Първа и Втора Бундеслига вече тренират. Всеки отбор провежда тренировките на две или три по-големи групи. Само един тим не получи разрешение от градските власти да започне тренировки. Това е Вердер Бремен.

– Кога се очаква местното първенство да се поднови?
– Имаше идеи в началото на месец май. Рано е да се каже още със сигурност, защото ситуацията всеки ден се променя. Доколкото знам, тези дни отново ще има среща между клубовете и местната федерация.

– Българското първенство се очаква да се поднови през юни?
– Надявам се да е така. Следя нещата в България. Виждам, че няма много случаи на коронавирус. Мисля, че ще имаме време да се подготвим за оставащите мачове. Нямам търпение да се съберем със съотборниците ми отново. Липсват ми тренировките и мачовете. 

– Доволен ли сте от представянето си в Лудогорец, откакто дойдохте в клуба?
– Като цяло да. Мисля, че от мач на мач играех все по-добре. За всеки футболист новото начало е трудно. Нужно е време за адаптация. Много съжалявам, че тази епидемия дойде в неподходящ момент. Но важното е, че отборът е на първо място със сериозна преднина пред втория. Лудогорец е фаворит за титлата и ще съм щастлив да я спечеля. Превъзхождаме сериозно останалите отбори в първа лига.

– Вкарахте един от най-ценните голове за Лудогорец – срещу Интер в реванша на „Сан Сиро“? 
– Съжалявам, че голът се оказа недостатъчен за нещо повече. Когато вкарах, бях убеден, че можем да направим нещо голямо срещу Интер. Но допуснахме някои грешки, заради които Интер вкара два гола и всичко приключи. 

– На коя позиция се чувствате по-комфортно – като плеймейкър или дясно крило?
– Мога да играя и на двете позиции. Нямам претенции. Важното е къде ще прецени треньорът, че ще съм полезен. Като цяло се чувствам по-добре, когато имам повече свобода на терена

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!