BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на Кубрат награди изявени ученици

Община Кубрат отличи изявени ученици в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, съобщават от пресцентъра на обищинската администрация в Кубрат.

Церемонията се проведе при строги правила и мерки в градски парк „Омол“. Парични награди, грамоти и лакомства получиха 53 ученици и три колектива, постигнали успехи в сферата на науката, изкуството, спорта, в общински, областни и национални състезания и конкурси.

Слово по повод предстоящия празник на град Кубрат произнесе кметът Алкин Неби. Градоначалникът поздрави наградените ученици с пожеланието за нови, още по-големи успехи и да продължават да прославят своя град в региона, страната и чужбина. Награди получиха младите таланти от Танцов клуб „Валенс“ с ръководител Валентина Петрова, завоювали второ място на националната фолклорна среща „Автентичност и съвремие“ в град Попово. Танцьорите са носители и на отличието I-ва степен „Стожер на българщината“ от националния концерт на лауреатите в София.

Колективни награди получиха също и ученици при Средно училище „Христо Ботев“ в Кубрат, участвали в националния фестивал за авторска драматургия и театър на английски език.

Сред официалните лица на събитието бяха председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, зам.-кметът Мирослав Йорданов, представители на общинската администрация, директори на учреждения и институции, ученици, преподаватели и родители.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!