BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Козмин Моци: Формата ни няма да спадне, футболът ни липсва

От Лудогорец продължават с поредицата интервюта с футболисти по време на принудителната пауза в първенството. Днес Козмин Моци ще разкрие как прекарва карантината заради коронавируса и как поддържа форма в периода, в който отборът не провежда тренировки, пишат от клуба.

– Как прекарвате времето, в което отборът не тренира?
– Основно съм вкъщи. Тренирам индивидуално, доколкото мога. Прекарвам повече време със семейството си. Футболът ни липсва много, но такава е ситуацията. Сега най-важното е пандемията да отмине и да се върнем към нормалния начин на живот. Слушам новини, чета сайтове в Интернет. Спазвам препоръките. Съветвам всички да го правят. Ситуацията наистина е необичайна за всички нас, но трябва да се справим.

– Ще бъде ли във форма Лудогорец при подновяването на шампионата?
– Разбира се. Ние винаги сме във форма. Ще бъдем готови за мачовете, които ни предстоят, независимо кога се поднови първенството. Сега ние не водим тренировъчен процес, но и другите отбори не го правят. Проблемът е еднакво голям за всички. Но както аз, така и съотборниците ми тренират индивидуално вкъщи. Ако паузата не е много дълга, няма да се усети въобще спад във формата ни. Но пак подчертавам, че най-важно е възможно по-бързо да излезем от кризата.

– Как в Румъния се борят срещу разпространението на коронавируса?
– По подобен начин като в България. Ресторанти и заведения са затворени. Работят само магазини за храна и аптеки. Хората си седят вкъщи и спазват препоръките на правителството. Местното първенство е прекъснато до средата на април. После се планира период на подготовка и през месец май евентуално мачовете могат да бъдат подновени.

– Очакванията са и нашият шампионат да се поднови през месец май, ако ситуацията го позволява?
– Хубаво би било. Надявам се да се случи.

– Как оценявате представянето на Лудогорец до момента през сезона?
– Щом сме на първо място в класирането със сериозна преднина пред втория значи сме се представили силно от началото на сезона. Смятам, че постигнахме добри резултати в Първа лига. Можеше да се представим още по-добре, защото в някои мачове загубихме лесно точки. Но това е футболът. Нямахме късмет в двубоя с Левски за Купата на България. Не заслужавахме да отпаднем, защото бяхме по-добрият отбор. Аз лично съм повече от доволен от представянето ни в евротурнирите. Играхме за пореден път в групите на Лига Европа, записахме страхотни резултати за историята. Играхме с един много голям отбор като Интер.

– Можеше ли Лудогорец да постигне нещо повече срещу Интер?
– Лудогорец може да бъде доволен от представянето си срещу Интер. Дали можеше да постигне нещо по-сериозно? Може би, ако мачовете се бяха развили по друг начин. И в България, и в Италия стояхме достойно срещу един от претендентите за титлата в Серия А. Вярвам, че ще дойде времето, в което Лудогорец ще отстранява отбори от ранга на Интер.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!