BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кубратските емпатисти: „Един ден без джобни. Да спретнем великденска почерпка за нашите приятели от ДЦВУ“

Вдъхновени от предстоящия Великден, Никол и Ива от Клуб „Емпатия“ към МКБППМН-Кубрат инициираха кампания „Един ден без джобни“ сред своите връстници, за да осигурят великденска почерпка за ползвателите на услуги на ДЦВУ в града. „Да даваш и да помагаш е толкова хубаво. Да поднесеш изненада, да споделиш празника на другия, да се научиш да правиш добро всеки ден“, така убедително изложиха идеята си  двете ентусиазирани ученички.

А посланието им „Да се откажем от джобните за един ден и с тях да закупим почерпка за нашите приятели от центъра“ намери отзвук сред връстниците им и мотивирани от благородната идея пристъпиха към обсъждане под каква форма  да я реализират и да дарят с усмивки и добро настроение своите по-големи и мъдри приятели от ДЦВУ.

Eдна добра традиция спазват от години доброволците към комисията, като показват уважение и съпричастност към хората с увреждания, които са една от най- уязвимите групи на обществото.    Високата емпатийност е резултат от дългогодишното сътрудничество на местната комисия с арт-работилницата на центъра, където деца и  възрастни са споделяли приятни минути по различни поводи. Изследвания доказват, че даването и помощта ни откъсват от тревогите, карат ни да се чувстваме по-добре, засилват чувството ни за контрол и полезност, заздравяват връзките между хората, укрепват общностите, облагодетелстват обществото.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!