BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кубрат почете паметта и делото на Христо Ботев

С вой на сирени и с поднасяне на венци Кубрат почете 144-та годишнина от гибелта на Христо Ботев, съобщават от пресслужбата на местната управа. Слово пред паметника на великия поет и революционер произнесе секретарят на Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Кубрат Гинка Денчева.

Признателен венец от името на Община Кубрат беше поднесен от кмета Алкин Неби и неговия заместник Мирослав Йорданов. Венци бяха поднесени от ръководството на Средно училище „Христо Ботев“ с директор Росица Христова, както и от Движението за права и свободи (ДПС), която се оказа единствената политическа сила, положила венец пред паметника на националния герой. Венец е бил поднесен по-рано и от местното сдружение „Потомци на Дуло“. Сред присъстващите на церемонията бяха служители на общинската администрация, председателят на местния парламент Хюсеин Юмеров, директори на учреждения и институции, учители, граждани. Малко след церемонията градът бе огласен от вой на сирени в памет на Христо Ботев и падналите за свободата на България.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!