BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Междуинституционални срещи по Национална програма „Заедно за всяко дете“ се провеждат в област Разград

Във връзка с изпълнение на дейностите по Национална програма „Заедно за всяко дете“, модул 1 „Подпомагане екипите за обхват“ от 14 до 19 ноември в общините Разград, Кубрат и Исперих се провеждат междуинституционални срещи, организирани от РУО-Разград, за обсъждане и решаване на организационни и методически въпроси.

В петък срещата се проведе в конферентната зала на хотел „Лес“, гр. Разград, тя бе за екипите за обхват от общините Разград, Лозница, Самуил и Цар Калоян, в нея участва и главен експерт в Областна администрация-Разград Диана Петрова.

На срещата, която беше открита от Началника на РУО-Разград Ангел Петков, присъства началникът на отдел „Образование“ към община Разград Елка Драмалиева, представители на ОДМВР – Разград, РДСП – Разград, РУО – Разград, учители и директори на училища и детски градини. Обсъдени бяха измененията на ПМС № 100 от 08.06.2018 година, за обхващането и включването в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст и се даде възможност на различните институции да представят добри практики от дейността си, да споделят възникнали проблеми, да дадат предложения за предстоящата работа.

Галина Пантелеева – старши експерт в РУО-Разград –  подробно запозна присъстващите с целите, очакваните резултати и дейности по Националната програма. Тя представи и резултатите от извършените дейности на екипите за обхват през учебната 2018/2019г., според които на място са осъществени 1 117 посещения. За всички посещения са попълвани и оформяни протоколи от членовете на съответния екип, които са извършили обхождането. От тях:

  • 37 са записаните деца в детски градини/училища;
  • 1003 са децата и учениците в чужбина;
  • 57 от подадените в информационната система са с неизвестен или друг адрес.

Министерското постановление създаде постоянно действащ Механизъм, който регламентира дейността на екипите за обхват и функциите на отделните институции на национално, регионално и общинско ниво в процеса на издирване и включване на необхванатите от образователната система деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. Специално място е отделено на регионалните управления по образованието и на отделните институции в системата на предучилищното и училищното образование, на кметовете на общините и на общинската администрация в процеса обхващане и включване в образование на тези лица. Съвместните усилия на екипите за обхват с родителите/семейната среда са водещи в този процес.

В четвъртък се проведе среща на екипите за обхват от община Кубрат, а на 19 ноември е срещата за екипите от община Исперих.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!