BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Министърът на образованието и науката: Зрелостниците в България ще получат дипломите си навреме

„Предвиждаме много повече занимания през лятото за учениците, които не са участвали ефективно в обучението в електронна среда или които имат необходимост от допълнителна подкрепа за преодоляване на обучителни затруднения и повишаване на резултатите“.

Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който участва в неформална видеоконференция на ресорните министри на държавите-членки на ЕС. В рамките на дискусията бяха представени подходите и предизвикателствата пред образователните системи в европейските страни.

Той запозна колегите си и с предприетите мерки в България, определените дати за изпити и получаване на дипломи, които са необходими за кандидатстващите в университети зрелостници.
„Висшите училища разработват свои планове за поетапно възстановяване на нормалното провеждане на учебните занятия, включително и присъствено обучение и полагане на съответните изпити и дипломни защити при спазване на необходимите изисквания от здравните власти“, допълни Вълчев. Той посочи, че повечето университети ще приемат студенти с оценките от държавните зрелостни изпити, а зрелостниците ще получат дипломите си навреме.

Министърът на образованието отбеляза, че училищата в България остават затворени до края на учебната 2019/2020 г. като присъствие на ученици се допуска за осъществяването на неотложни дейности, които не могат да се реализират от дистанция в електронна среда. Той сподели с останалите министри, че у нас се подготвя възстановяване на работата в детските градини.

Готови сме да започнем разговори за следващата учебна година, каза още министър Вълчев.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!