BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Младеж от област Разград с награда от престижен конкурс

Към края на м.март т.г. бяха оповестени резултатите от проведения конкурс „ТоваЕ”, организиран от Фондация „Български център за нестопанско право”. А първата награда бе присъдена на Нехсат Хасан от с.Богданци, общ. Самуил.

Конкурсът, насочен към млади хора на възраст между 16 и 25 год., предизвика участниците да изготвят своя управленска програма, посочвайки конкретни идеи и реформи. В надпревата участваха над 50 младежи от цяла България със своите виждания и предложения по въпросите на управлението на страната. Анонимно постъпилите конкурсни материали са журирани от: Тончо Краевски – студент по право в СУ „Св.Климент Охридски”, работил е в Посолството на Великобританя и Васил Лозанов – магистър по право и философия, понастоящем директор в 164.ГПИЕ ,,Мигел де Сервантес’ – София.

На проведената на 25.03.2021 г. онлайн среща за обявяване на победителя стана ясно, че особен акцент във всяка управленкса програма е поставен на образованието, което се осмисля като необхдимата основа за просперитета на обществото. От своя стрна, това е доказателство за стремежа и жаждата на младите за промени в сферата на образованието. Но не промени, които имат за цел „замазване на положението”, изразяване съдържането на учебни програми, а промени, касаещи най-вече практическото подплатяване на онова, което се преподава.

Програмата, написана от Нехсат Хасан, който е студент първи курс във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, спец. „Философия’, успя да впечатли журито със своята всеобхватност и реализируемост. „В България се правят промени, обаче обществото остава с нагласата, че нищо не е направено. Това е така, защото тези промени са целеви, правят се на парчета, а не се засягат с тях генерални проблеми, които ерозират обществото. Моята управленска програма се основава преди всичко на образованието, тъй като истински образованият човек е почтен човек, а при почтения човек шумът на банкнотите няма да заглушава гласа на съвестта. ” – споделя победителят в конкурса.

Организаторите на конкурса са поели мисията да предложат програмите на управляващите, защото вярват в силата на идеите на младите хора и им се доверяват.
Пожелаваме творчески полети на Нехсат и вдъхновение на всички млади хора!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!