BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над 12 хиляди маски дариха на община Кубрат

Над 12 хиляди маски пристигнаха от Република Турция за населените места в община Кубрат в превенцията срещу COVID-19. Това заяви днес кметът на Община Кубрат Алкин Неби на заседание с всички кметове и наместници, съобщават от пресцентъра на местната администрация.

Предпазните средства са осигурени безвъзмездно от турската организация „Balkantürksiаd“ и чрез посредничеството на Сюлейман Улусой – наш сънародник и гражданин на Кубрат, който от години живее в югоизточната ни съседка. Маските ще бъдат разпределени по обществени звена, учреждения, институции и др. във всички 16 села на общината, включително и в общинския център. На заседанието бе обсъдена обстановката с коронавируса, както и други теми от дневния ред.

По време на срещата стана ясно, че всички наложени до момента противоепидемични мерки остават в сила до приключване на извънредната ситуация в страната. От името на жителите на община Кубрат, от името на всички кметове по населени места и от свое име кметът Алкин Неби изказа благодарности към организацията „Balkantürksiаd“ и нейният член Сюлейман Улусой.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!